الگو:صفحهٔ اصلی/تمرین۱

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
به ویکی‌پدیا خوش‌آمدید
دانشنامهٔ آزاد که همه می‌توانند ویرایش کنند.
با ۱٬۰۰۳٬۸۲۱ مقاله به فارسی

مقالهٔ برگزیده

آلیس در سال ۱۹۰۶
آلیس در سال ۱۹۰۶

شاهدخت آلیس باتنبرگ یک شاهدخت نیکوکار آلمانی، نتیجهٔ ملکه ویکتوریا، و عضو خاندان پادشاهی یونان و دانمارک بود. او مادر شاهزاده فیلیپ، دوک ادینبرو همسر الیزابت دوم، ملکه حاکم امپراتوری بریتانیا، بود. وی در قلعهٔ وینزر به دنیا آمد و کودکی‌اش در بریتانیا، امپراتوری آلمان و حوضهٔ مدیترانه گذشت. او در هنگام تولد یک شاهدخت هسن محسوب می‌شد و عضوی از خاندان باتنبرگ بود که شاخه‌ای از خاندان سلطنتی هسن است. وی به‌طور مادرزادی ناشنوا بود و از طریق لب‌خوانی با دیگران ارتباط برقرار می‌کرد. آلیس بعد از ازدواج با شاهزاده اندروی یونان و دانمارک به عنوان شاهدخت اندروی یونان و دانمارک شناخته می‌شد. وی بعد از ازدواج با اندرو تا زمان تبعید اغلب اعضای خانوادهٔ سلطنتی یونان در سال ۱۹۱۷، در یونان زندگی می‌کرد. خانوادهٔ آلیس بعد از مدتی به یونان بازگشت، اما چون همسر او در شکست یونان در جنگ یونان و ترکیه (۱۹۲۲–۱۹۱۹) مقصر قلمداد می‌شد، مجدداً مجبور به ترک یونان شدند. اندرو بخش عمدهٔ باقی عمر خود را خارج از یونان سپری کرد، اما آلیس در سال ۱۹۳۸ به یونان بازگشت. در سال ۱۹۳۰ تشخیص داده شد که آلیس به بیماری اسکیزوفرنی مبتلاست. او به یک آسایشگاه روانی در سوئیس اعزام شد و از آن به بعد جدا از همسرش زندگی کرد. وی بعد از بهبود و ترخیص از آسایشگاه، باقی عمر خود را بیشتر صرف امور خیریه در یونان کرد. وی به علت پناه دادن یک خانوادهٔ یهودی در جریان جنگ جهانی دوم، از سوی بنیاد یادبود هولوکاست، عنوان درستکار در میان ملل را دریافت کرد. وی بعد از جنگ جهانی، فرقه‌ای از راهبههای پرستار ارتدکس شرقی تأسیس کرد که به علت نبود داوطلب کافی بعد از مدتی منحل شد.

ادامه…

آیا می‌دانستید که …

دربارهٔ ویکی‌پدیا

ویکی‌پدیا دانشنامه‌ای اینترنتی با بیش از ۳۲۹ زبان با محتوای آزاد است که با همکاری افراد داوطلب نوشته می‌شود و هر کس که به اینترنت دسترسی داشته باشد می‌تواند مقاله‌های آن را ویرایش کند. هدف ویکی‌پدیا آفرینش و انتشار جهانی یک دانشنامهٔ آزاد به تمامی زبان‌های زندهٔ دنیاست. با رشد روزافزون این دانشنامه گردانندگان آن در بنیاد ویکی‌مدیا چندین پروژهٔ مشابه دیگر همچون ویکی‌واژه، ویکی‌کتاب، ویکی‌گفتاورد، ویکی‌خبر، ویکی‌دانشگاه، ویکی‌سفر، ویکی‌داده و ویکی‌گونه را پدیدآوردند. ویکی‌پدیای فارسی دو سال پس از شروع پروژهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، در ۲۸ آذر ۱۳۸۲ (۱۹ دسامبر ۲۰۰۳) فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون در ردهٔ شانزدهم ویکی‌پدیاها قرار دارد و بزرگترین دانشنامهٔ فارسی محسوب می‌شود. ویکی‌پدیای فارسی هم اکنون (۱۱ خرداد ۱۴۰۳ خورشیدی) ۱٬۰۰۳٬۸۲۱ نوشتار دارد. (ادامه…)

از میان خبرها

هیتاناس ناوسدا
هیتاناس ناوسدا

یادبودها

امروز: جمعه، ۳۱ مه ۲۰۲۴ میلادی برابر ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ هجری خورشیدی و ۲۳ ذی‌القعده ۱۴۴۵ هجری قمری (UTC)

رویدادها
زادروزها
درگذشت‌ها

نگارهٔ برگزیدهٔ امروز

آکادمی علوم واقع در سردتس، صوفیه، سردتس منطقه ای واقع در مرکز پایتخت صوفیه است. دارای ۷۲۴۶۱ سکنه رسمی است و مساحت آن تقریباً ۳۰۰ هکتار است. این منطقه مرکز فرهنگی شهر است. خیابان راکوفسکی با ۹ سالن تئاتر خود به «برادوی بلغاری» معروف است.

سردتس که به خاطر فضاهای سبز و باغ‌هایش شناخته می‌شود، شمالی‌ترین قسمت‌های باغ بوریس را شامل می‌شود. دو تا از نمادین‌ترین ورزشگاه‌های کشور در داخل این پارک قرار دارند: استادیوم ملی واسیل لوسکی، جایی که تیم ملی فوتبال بلغارستان بازی‌های خانگی خود را در آن برگزار می‌کند، و استادیوم ارتش بلغارستان، زمین خانگی زسکا صوفیه، موفق‌ترین باشگاه در تاریخ این کشور در این منطقه قرار دارد.

بخش‌های دیگر ویکی‌پدیا

پروژه‌های خواهر ویکی‌پدیا

ویکی‌پدیا توسط بنیاد غیرانتفاعی ویکی‌مدیا اداره می‌شود که چندین پروژه چند زبانه و محتوای رایگان دیگر را اداره می‌کند:

زبان‌های ویکی‌پدیا

این ویکی‌پدیا به فارسی نوشته شده است. ویکی‌پدیاهای بسیاری به زبان‌های دیگر وجود دارد؛ برخی از بزرگ‌ترین آن‌ها در زیر فهرست شده‌اند.

توضیحات الگو[ایجاد] [پاکسازی]