پیش‌نویس:وارتگس آسریانس

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
وارتگس آسریانس
زادهٔ۱۳۱۲ ۱۹۳۳ ‏(۹۱ سال)
همدان، ایران
ملیتارمنی‌های ایران
شناخته‌شده براینقاشی

وارتگس آسریانس (ارمنی: Վարդգես؛ زاده تاریخ ورودی نامعتبر است - ) [[]]، [[]]، [[]] اهل ارمنستان

زندگی‌نامه[ویرایش]

متولد ۱۳۱۲ همدان، از شش سالگی شروع به نقاشی کرد؛ در هفده سالگی با خانواده‌اش به تهران آمد. او علاقهٔ بسیاری به طبیعت دارد و از آن الهام می‌گیرد. سبک کار وارتگس «کوژوال» است که تلفیقی از نقاشی و مجسمه‌سازی می‌باشد. زمینهٔ تابلو نقاشی است و درختان، کوهستان، آبشار و خانه‌های روستایی را با سنگ‌های ریز رودخانه‌ها، پوست و شاخه‌های درختان تهیه می‌کند و در قسمت مقدم تابلو قرار می‌دهد. وارتگس در خانه‌اش واقع در نارمک آتیله‌ای دارد و افزون بر تهیهٔ تابلوهای نقاشی به علاقه‌مندان نقاشی نیز آموزش می‌دهد.

وارتگس آسریانس به سبب علاقهٔ بسیار به طبیعت، در سال ۱۳۴۸ خانه‌ای در رودبار قطران منطقهٔ اوشان فراهم کرده‌است و هفت ماه از سال در این منطقه می‌گذراند و به نقاشی می‌پردازد. او در تعداد بسیاری از نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی شرکت کرده‌است که به‌شماری از آنها اشاره می‌شود:

در سال ۱۳۷۰ شبکهٔ دو سیمای جمهوری اسلامی ایران گزارشی از تابلوهای نقاشی آسریانس تهیه و پخش کرد. او در سال ۱۳۷۳ در دومین نمایشگاه دو سالانهٔ نقاشان ایران شرکت کرد. تصویر ۲ پیگر از تابلوهای وارتگس آسریانس در کتاب نمایشگاه سالانهٔ نقاشان ایران چاپ شد. در سال ۱۳۷۴ در سومین نمایشگاه تخصصی صادراتی هنرهای تجسمی که از سوی مرکز توسعهٔ صادرات از دوم تا ششم خرداد در نمایشگاه بین‌المللی تهران ترتیب یافته بود شماری از تابلوهای وارتگس آسریانس به تماشا گذاشته شد. او همچنین در دی ماه ۱۳۷۹ به مناسبت همزمانی آغاز سال ۲۰۰۰ میلادی با ماه مبارک رمضان که با هدف حمایت از سیاست‌های دولت در زمینه تنش‌زدایی و گفت و گوی تمدن‌ها و صادرات غیرنفتی از سوی گروه گوهرشناسی ایران‌زمین تشکیل شده بود شرکت کرد و مورد تقدیر برگزارکنندگان نمایشگاه قرار گرفت. در سال ۱۳۸۳ به مناسبت زادروز حضرت عیسی مسیح (ع) و آغاط سال نو میلادی (۲۰۰۴) نمایشگاه آثا نقاشان ارمنی تهران از سوی معاونت معرفی و آموزش سازمان میراث فرهنگی کشور برگزار شد، که آسریانس تعدادی از تابلوهای خود در این نمایشگاه عرضه کرد. او تاکنون متجاوز از ۳۰۰ تابلو تهیه کرده‌است، علاقه‌مندان به این سبک نقاشی از خریداران تابلوهای آسریانس هستند.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای ارمنی .
  • هویان، آندرانیک (۱۳۸۸). «نقاشان ارمنی ایران». هنرمندان ارمنی ایران. تهران. ص. ۴۷-۴۸. شابک ۹۷۸-۹۶۴-۲۳۲-۰۳۳-۲.
  • هنرهای تصویری مسیحیان ایران در آینه تحولات
  • بایگانی‌شده در ۶ مارس ۲۰۱۶ توسط Wayback Machine [۱] at Avproduction.am
  • Armenian Soviet Encyclopedia. Yerevan.
  • Այվազյան, Հ. Մ. (2005). Ով ով է. հայեր (կենսագրական հանրագիտարան: Երկու հատորով). Vol. առաջին. Երևան: Հայկական հանրագիտարան հրատ.


  • Հայկական համառոտ հանրագիտարան. Երևան.
  • Բախչինյան, Արծվի (2002). Հայազգի գործիչներ :հնագույն ժամանակներից մինչեւ մեր օրերը ; կենսագրական հանրագիտակ. Երևան: Տաթև գիտակրթական համալիր Զանգակ-97. p. 19. ISBN 99930-2-415-5.
  • Խուդավերդյան, Կոստանդին. Հայկական համառոտ հանրագիտարան (به ارمنی). Երևան: Հայկական Հանրագիտարան հրատարակչություն ՊՈԱԿ.



[[]] [[]] [[]] [[]] [[]] [[]] [[]]