سنس (آندرتیل)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
سنس
شخصیت آندرتیل
نخستین حضورآندرتیل (۲۰۱۵)
آخرین حضوردلتارون: فصل دوم – یک دنیای سایبری (۲۰۲۱)
پدیدآورتوبی فاکس
اطلاعاتِ درون‌داستانی
گونهاسکلت
جنسیتمذکر
جنگ‌افزاراستخوان‌ها، لیزرها، دورجابه‌جایی
خانوادهپاپایرس (برادر کوچکتر)

سنس یا سنز (به انگلیسی: Sans) یک شخصیت خیالی است که توسط توبی فاکس برای بازی ویدئویی نقش‌آفرینی آندرتیل در سال ۲۰۱۵ خلق شد. او در ابتدا به عنوان یک ان‌پی‌سی (شخصیت غیرقابل‌بازی) با رفتاری دوستانه ظاهر می‌شود، اما بعداً اگر بازیکن تصمیم بگیرد که «مسیر قتل‌عام» را تکمیل کند و هیولاهای بازی را نابود کند، تبدیل به غول آخر بازی می‌شود. این شخصیت بر اساس فونت کمیک سنس نام‌گذاری شده‌است و برای بیشتر دیالوگ‌های او هم از این فونت استفاده می‌شود. این شخصیت به خاطر دیالوگ‌ها و باس فایتش که سخت‌ترین مبارزه در بازی در نظر گرفته می‌شود، مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. سنس در بازی دلتارون نیز حضور افتخاری دارد.

تاریخچه و مشخصات[ویرایش]

در آندرتیل[ویرایش]

سنس یک اسکلت است که کاپشنی آبی، شلوارک سیاه با راه راه سفید و دمپایی سفید یا صورتی می‌پوشد. پیش از اتفاقات آندرتیل، او به همراه برادرش پاپیروس از مکانی نامعلوم به شهر اسنودین نقل مکان کرد. پس از آن، پاپیروس به عنوان نگهبان کارآموز گارد سلطنتی استخدام می‌شود و برادرش را مجبور می‌کند که در گرفتن یک انسان به او کمک کند.[۱]

نخستین حضور سنس در جنگل شهر اسنودین است. زمانی که بازیکن وارد اسنودین می‌شود، او از پشت به بازیکن نزدیک می‌شود. سنس خود را به بازیکن معرفی می‌کند. او توضیح می‌دهد که برخلاف برادرش، پاپیروس که «دیوانهٔ شکار انسان» است، علاقه ای به گرفتن انسان ندارد. سنس پس از اینکه به بازیکن در پنهان شدن از پاپیروس کمک می‌کند، برادرش را در بیشتر جنگل دنبال می‌کند، در مورد پازل‌های او نظر می‌دهد و حتی در بازی واژه‌یابی مشارکت می‌کند.

سنس از شیطنت و شوخی با دیگران لذت می‌برد و در طول داستان، به انجام کارهایی مانند فروش برف سرخ شده به بازیکن ادامه می‌دهد. بعداً در بازی، سنس از بازیکن دعوت می‌کند که در صورت تمایل، با او در یک رستوران غذا بخورد. در رستوران، سنس دربارهٔ زنی در پشت در بزرگ، در اسنودین صحبت می‌کند. سنس می‌گوید که با او دوست شده‌است و او هم مانند سنس به بازی با کلمات علاقه دارد. سنس به بازیکن می‌گوید که به این زن قول داده‌است که از هر انسانی که خرابه‌ها را ترک می‌کند محافظت کند و اگر به او این قول را نمی‌داد، بازیکن «جایی که ایستاده‌است مرده بود». او بلافاصله پس از زدن این حرف، می‌گوید که شوخی کرده‌است.

سنس یک بار دیگر در «آخرین راهرو» حضور پیدا می‌کند. در آنجا، او معانی واقعی " EXP " و "LOVE" را آشکار می‌کند: " EXP " مخفف «امتیازهای ویرانگری» و "LOVE" مخفف «سطح خشونت» است. او بازیکن را براساس مقدار EXP و LOVE که جمع کرده‌است، داوری و قضاوت می‌کند. پس از اینکه بازیکن ازگور و فلاوی را شکست دهد و زیرزمین را ترک کند، سنس با او تماس می‌گیرد تا او را از اتفاقاتی که پس از رفتنش افتاده، مطلع کند؛ سنس بسته به اقدامات بازیکن در بازی، دیالوگ‌های متفاوتی بیان می‌کند.

اگر بازیکن تصمیم بگیرد که تمام هیولاهای ساکن در هر منطقه را بکشد، رفتار سنس بسیار متفاوت خواهد بود. او پیش از مبارزهٔ بازیکن با پاپیروس، بازیکن را تهدید می‌کند که اگر به اقدامات خود ادامه دهد، «اوقات بدی» خواهد داشت. اگر بازیکن هشدار سنس را نادیده بگیرد و به کشتن هیولاهایی که ملاقات می‌کند ادامه دهد، در نهایت سنس با او در «آخرین راهرو» مقابله می‌کند تا از نابود شدن جهان جلوگیری کند و تبدیل به غول آخر این مسیر بازی می‌شود. سنس دارای توانایی‌های فراطبیعی است و بسیار قدرتمند است، اما می‌تواند توسط بازیکن کشته شود.[۲]

در دلتارون[ویرایش]

سنس در دلتارون نیز به عنوان یک شخصیت غیرقابل‌بازی حضور می‌یابد. در فصل ۱، می‌توان او را در حالی که بیرون از فروشگاهش ایستاده‌است یافت.[۳] او به کریس اطلاع می‌دهد که قبلاً با مادرش، توریل آشنا شده‌است و از او می‌پرسد که آیا مایل است برای وقت گذراندن با برادرش به خانهٔ او بیاید.

در فصل ۲، بازیکن می‌تواند وارد فروشگاه سنس شود. سنس با وجود اینکه تنها کارمند فروشگاه است، به شوخی ادعا می‌کند که سرایدار است.

ایجاد[ویرایش]

در تیتراژ پایانی آندرتیل، ذکر شده‌است که سنس توسط توبی فاکس با الهام‌گیری از وب‌کمیک هلوتیکا، اثر جی.ان. ویدل، ساخته شده‌است. توبی فاکس اولین کانسپت آرت سنس را در یکی از دفترهای دوران کالجش کشید.[۴]

توبی فاکس آهنگ «مگالوانیا» را که در طول مبارزه با سنس پخش می‌شود، در اصل برای یک رام هک بازی EarthBound برای هالووین سال ۲۰۰۹ ساخته‌بود.[۵] اگرچه این آهنگ بعداً در هوم‌استاک هم پخش شد،[۶] پس از انتشار آندرتیل محبوبیت پیدا کرد و ریمیکس‌ها و میم‌های اینترنتی بسیاری براساس آن تولید شد.

منابع[ویرایش]

  1. Cobbett, Richard (September 29, 2015). "Undertale review". PC Gamer. Archived from the original on September 29, 2015.
  2. Grayson, Nathan (October 30, 2015). "Undertale: The Kotaku Review". Kotaku. Archived from the original on May 7, 2020.
  3. Grayson, Nathan (November 1, 2018). "Undertale Fans Already Have Theories About What's Going On In Deltarune". Kotaku. Archived from the original on May 7, 2020.
  4. Hilliard, Kyle (January 9, 2017). "Toby Fox Shares College Notebook Filled With Early Concept Art And Ideas That Eventually Became Undertale". Game Informer. Archived from the original on January 13, 2017.
  5. Schilling, Chris (May 5, 2018). "The making of Undertale". PC Gamer. Archived from the original on March 27, 2019.
  6. Hussie, Andrew. "[S] Wake". Homestuck. Archived from the original on May 5, 2020. Retrieved May 7, 2020.