تبلیغات سیاسی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

‌ صدا و سیما در نظام جمهوری اسلامی اولین هدف و مقصدش، تعلیم و نشر اسلام است. اگر نشر و تعلیم اسلام به وسیله صدا و سیما در جامعه اسلامی انجام بگیرد، یقینا جامعه اسلامی در راه رسیدن به هدف اصلی خود که اسلامی شدن است، مؤثرترین ابزار را از دست داده است .

برنامه هویت[ویرایش]

این برنامه در سال ۱۳۷۵ عصرهای جمعه از شبکه یک سیما پخش و در آن بخش‌هایی از اعترافات تلویزیونی زندانیان سیاسی نشان داده می‌شد و نویسندگان سرشناسی چون عبدالحسین زرین‌کوب و هوشنگ گلشیری در این برنامه مورد حمله قرار می‌گرفتند. این اعترافات پس از ماه‌ها زندان انفرادی تهیه شده بود. حسین شریعتمداری، سعید امامی و امیر فرشاد ابراهیمی از تهیه‌کنندگان این برنامه ذکر شدند.

کارناوال عصر عاشورا[ویرایش]

انتخابات دوم خرداد مصادف با ماه محرم بود، و به فاصلهٔ چند روز پس از عاشورا برگزار شد. در فاصله کوتاه بین روز عاشورا و انتخابات، فیلمی به طور گس و گسترده عمومی پخش شد و در آن عده‌ای از جوانان در حالی دیده می‌شدند که در عصر عاشورا با تصاویری که از خاتمی در دست داشتند، در حال شادی و خوشحالی بودند. گفته‌ شد که این کارناوال از سوی هواداران خاتمی ترتیب داده شده‌‌است اما تحقیقات انجام شده پس از انتخابات مشخص‌ کرد که این برنامه محصول مشترک صدا و سیما و برخی مدیران اطلاعات بوده‌‌است.[۱] به گفته امیرفرشاد ابراهیمی (یکی از رهبران جدا شده از این سازمان) نیروهای انصار حزب الله نیز در ساخت این فیلم سهیم بوده‌اند.[۲]

تبلیغات کاندیداهای انتخابات[ویرایش]

در سال ۱۴۰۲، به گفته رئیس سازمان صدا و سیما، ۲۰۰ کانال تبلیغاتی برای کاندیداهای انتخابات مجلس اختصاص یافت و این کانال‌ها شبانه روزی و هفت روز هفته به تبلیغ نامزدها می‌پرداخت.

همچنین هر کاندید فرصت 20 دقیقه‌ای برای تبلیغات داشتند. [۳]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منبع[ویرایش]

  1. مصاحبه با کردان، بایگانی‌شده از اصلی در ۲۱ اوت ۲۰۱۰، دریافت‌شده در ۱۳ دسامبر ۲۰۰۹ بازیابی‌شده در ۱۳ دسامبر ۲۰۰۹.
  2. مسعود صدر الاسلام، چهره پشت پرده کهريزک، افشای نقش يک فرمانده سابق ناجا در شکنجه بازداشت شدگان بازیابی‌شده در ۱۳ دسامبر ۲۰۰۹.
  3. «نحوه تبلیغات کاندیداهای انتخابات مجلس در صداوسیما - ایسنا». www.isna.ir. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۱۰.