اصلاحات نیوز

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
اصلاحات نیوز
نوعرسانه خبری
قطعبزرگ
صاحب(ان) امتیازاصلاحات نیوز
بنیانگذار(ان)علی احمدنیا
زبانفارسی
وبگاه

اصلاحات نیوز رسانه خبری در مطبوعات ایران است. این رسانه به جریان سیاسی اصلاح‌طلب در ایران نزدیک است.

تاریخچه[ویرایش]

اصلاحات نیوز از سال ۹۳ فعالیت خود را در بستر پیام رسان تلگرام آغاز کرد.[۱] در سال ۱۳۹۵ پیش انتخابات ریاست‌جمهوری ایران فعالیت این رسانه به مدت بیش از یک سال توقیف شد[۲] اما مجدداً پس از آزادی علی احمدنیا[۳]، فعالیت خود را آغاز کرد. اصلاحات نیوز در ایران از رسانه‌های وابسته به جناح اصلاح‌طلبان ایران شناخته می‌شود.

اصلاحات‌نیوز، هواداران روحانی، مجمع اصلاح‌طلبان، اصلاح‌طلبان نیوز، زنده باد اصلاحات و دانشجویان اصلاح‌طلب، حامیان خاتمی در یزد نام تعدادی از کانال‌های تلگرامی بود که ادمین‌های آن کنترل اداره آن را از دست دادند.[۲][۴]

دستگیری[ویرایش]

این رسانه توانست در مدت زمان اندکی پس از شروع به کار از تاثیرگذارترین رسانه‌های خبری در تلگرام[۵][۶][۷] [۸] با بیش از ۱۵۰٫۰۰۰ کاربر عضو تبدیل شود. در اسفندماه ۱۳۹۵ به فاصله چند ماه تا انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر تهران مؤسس و سردبیر آن علی احمدنیا به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرائم امنیتی[۹] به مدت شش ماه توسط نهادهای امنیتی ایران بازداشت[۱۰] و فعالیت این رسانه خبری متوقف شد.[۱۱] این اتفاق باعث اعتراضات گسترده توسط رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی شد.[۱۲]

پس از این دستگیری‌ها سؤال ۳۰ نماینده از وزیر اطلاعات دربارهٔ سرنوشت پرونده ادمین‌های ۵ کانال تلگرامی به هیئت رئیسه مجلس داده شد.[۱۳][۱۴]به گزارش ایسنا، در خلاصه سؤال نمایندگان از محمود علوی وزیر اطلاعات آمده بود: «علت بازداشت ادمین‌های ۵ کانال تلگرامی حامی دولت و بلاتکلیفی آنها به مدت بیش از دو ماه چیست؟ در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تعدادی از ادمین‌های کانال‌های تلگرامی حامی دولت توسط مراجع امنیتی بازداشت شدند و با گذشت بیش از دو ماه در بلاتکلیفی به سر می‌برند. بنابر اطلاع واصله این افراد برخلاف اصل ۳۲ قانون اساسی در موعد مقرر قانونی تفهیم اتهام نشده‌اند و برخلاف اصل ۳۵ قانون اساسی به آنها اجازه معرفی وکیل به مرجع قضایی داده نشده‌است. از جنابعالی به عنوان وزیر و مسئول اصلی اطلاعات و امنیت کشور درخواست می‌شود گزارشی از وضعیت بازداشت شدگان، علت بازداشت، روند رسیدگی به اتهام آنها، علت تداوم بازداشت و بلاتکلیفی آنها ارائه بفرمائید.[۱۵]»

زمینه خبری[ویرایش]

این رسانه دارای صفحات خبری به دسته‌بندی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، اخبار مجلس ایران، فرهنگی و… می‌باشد. اصلاحات نیوز بارها مطالبی را در نقد فضای فعلی ایران و تلاش برای دسترسی به آزادی‌های مدنی بیشتر از جمله حقوق کارگران و زنان منتشر کرده‌است که توسط دیگر رسانه‌های خبری بازنشر شده‌است.[۱۶][۱۷][۱۸][۱۹][۲۰][۲۱][۲۲][۲۳][۲۴][۲۵]پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری جماران به نقل از روزنامه اعتماد در تحلیل کانال‌های تلگرامی بر مبنای میانگین بازدیدهای مطالب یک کانال به عنوان معیار مناسبی برای تحلیل اثرگذاری، نفوذ و محبوبیت آن رسانه پرداخت که سه کانال کانال «اصلاحات‌نیوز»، «اصلاحات‌پرس» و «فردای بهتر» در میان کانال‌های تلگرامی اصلاح‌طلب رشد چشمگیری داشته‌اند.[۲۶] مصاحبه با علی جنتی[۲۷] و عبدالله رمضان‌زاده[۲۸] نیز توسط این رسانه صورت گرفته‌است.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. media-user-1. «احمدنیا در گفتگو با شفقنا از اهداف تأسیس «اصلاحات‌نیوز» تا منبع درآمد آن می‌گوید | خبرگزاری بین‌المللی شفقنا». دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۰۹.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ «بازداشت مدیران کانال‌های اصلاح طلب». کمپین حقوق بشر ایران. ۲۷ اسفند ۱۳۹۵.
  3. «یکی از مدیران تلگرامی با وثیقه، موقت آزاد شد؛ قربانیان کشمکش دولت با سپاه». صدای آمریکا. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.
  4. Welle (www.dw.com)، Deutsche. «انتقاد از دستگیری مدیران کانال‌های تلگرامی اصلاح‌طلبان | DW | 16.03.2017». DW.COM. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.
  5. 2520 (۲۰۲۲-۰۵-۲۸). «اصلاح‌طلبان و اصلاحات اقتصادی؛ ناامیدسازی و گره‌افکنی به جای تبیین و توضیح». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۷-۰۱.
  6. «روزنامه اعتماد: اصولگرايان در دو راهي قاليباف و رييسي». www.pishkhan.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۰۹.
  7. «کانال تلگرامی اصلاحات نیوز مدعی شد: تلاش مهدی هاشمی برای دستیابی به رانت ارزی! | خبرگزاری فارس». www.farsnews.ir. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۰۹.
  8. «روزنامه شهروند: این بار شایعه فوت مشایخی از کجا آب می‌خورد؟». www.pishkhan.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۰۹.
  9. «مدیر کانال تلگرامی اصلاحات‌نیوز آزاد شد». خبرگزاری ایلنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۰۹.
  10. «پرونده مدیران بازداشتی تلگرام در دست کیست؟». ایران اینترنشنال. ۹ خرداد ۱۳۹۶.
  11. «انتقاد از دستگیری مدیران کانال‌های تلگرامی اصلاح طلبان». دویچه وله فارسی. ۲۶ اسفند ۱۳۹۵. بایگانی‌شده از اصلی در ۶ آوریل ۲۰۲۲.
  12. «انتقاد روحانی از بازداشت مدیران تلگرامی: دو شب آب خنک مستحبی زندان پیش از احضار رسمی». euronews. ۲۰۱۷-۰۴-۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۰۹.
  13. «سوال ۳۰ نماینده از وزیر اطلاعات دربارهٔ بازداشت ادمین‌های کانال‌های تلگرامی». اعتمادآنلاین. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۰۹.
  14. «۳۰ نماینده مجلس: وزیر اطلاعات دربارهٔ ادمین‌های کانال‌های تلگرام توضیح دهد». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۰۹.
  15. «سوال ۳۰ نماینده از وزیر اطلاعات دربارهٔ بازداشت ادمین‌های کانال‌های تلگرامی». ایسنا. ۲۰۱۷-۰۵-۳۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۰۹.
  16. «زنان پشت در بسته ورزشگاه مشهد | حزب اتحاد ملت: کاری جز گردن‌کشی در برابر خواست مردم و قلدری در برابر قانون ندارند». خبرآنلاین. ۲۰۲۲-۰۳-۳۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.
  17. «ایستگاه خبر؛ شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ - BBC Persian». BBC News فارسی. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.
  18. «رایزنی‌های محمدرضا عارف برای حل موضوع اخراج استادان دانشگاه». jamaran. ۳ اسفند ۱۴۰۰.
  19. Entekhab.ir، پایگاه خبری تحلیلی انتخاب | (۱۲ مرداد ۱۳۹۷). «امام‌جمعه بابل: خاک بر سر نماینده‌ای که امضای سؤال از رئیس‌جمهور را پس می‌گیرد / چقدر این‌ها کثیف و رذل هستند». fa. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.
  20. Entekhab.ir، پایگاه خبری تحلیلی انتخاب | (۲۹ مهر ۱۳۹۹). «پناهیان: باور نمی‌کنم این فقر و تورم، عمدی نباشد / اطمینان دارم در آینده، دستگیری‌های گسترده‌ای در ادارات دولتی خواهیم داشت / گرفتنِ جاسوس خیلی کار دشواری است؛ امیرالمؤمنین (ع) آخرش هم نتوانست کسی مثل اشعث را بگیرد و نابود کند». fa. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.
  21. Welle (www.dw.com)، Deutsche. «وقتی فردوسی‌پور برای مصاحبه با ظریف لقب "سیاسی‌پور" می‌گیرد | DW | 22.12.2015». DW.COM. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.
  22. Entekhab.ir، پایگاه خبری تحلیلی انتخاب | (۲۱ آذر ۱۳۹۹). «ادعای حسن عباسی: شاید خاتمی و احمدی‌نژاد ترور شوند / سپاه باید با تمام توان از روحانی حفاظت کند». fa. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.
  23. Welle (www.dw.com)، Deutsche. «سردار جزایری: سکوت وزارت خارجه در برابر انگلیسی‌ها شبهه‌آور است | DW | 22.02.2016». DW.COM. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.
  24. پرست، وطن (۲۰۲۲-۰۳-۲۹). «علی اوجی در برنامه جوکر برای آتاتورک تبلیغ کرد؟ +عکس». مشرق نیوز. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.
  25. «این سطح از وقاحت اصلاح‌طلبان در دنیا بی‌سابقه است». مشرق نیوز. ۲۰۲۲-۰۱-۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.
  26. «جزییات میزان نفوذ کانال‌های تلگرامی/ مقایسه رسانه‌های جریان‌های مختلف سیاسی در کشور + نمودار». jamaran. ۱ اسفند ۱۴۰۰.
  27. «ناگفته‌های جنتی از سال‌ها ارتباط با آیت‌الله هاشمی». ایسنا. ۲۰۱۷-۰۱-۳۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.
  28. «خاطره رمضان‌زاده از برخورد خاتمی با پاداش‌ها». ایسنا. ۲۰۱۶-۰۷-۰۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۴-۱۰.

پیوند به بیرون[ویرایش]