کا (کتاب جنگل)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
کا
شخصیت کتاب جنگل
کا (چپ)، همانطور که در نسخه سال ۱۸۹۵ کتاب جنگل نشان داده شده‌است
نخستین حضور«Kaa's Hunting»
آخرین حضور«The Spring Running»
پدیدآوررودیارد کیپلینگ
اطلاعاتِ درون‌داستانی
گونهپایتون هندی
جنسیتمرد

کا شخصیت داستانی از داستان‌های کتاب جنگل است که توسط رودیارد کیپلینگ نوشته شده‌است. او یک مار غول‌پیکر به طول ۹.۱ متر است. کا یکی از مربیان و دوستان معتمد موگلی می‌باشد. [۱]

در کتاب‌ها و بسیاری از فیلم‌های اقتباسی، کا متحد به موگلی است و در کنار باقیرا و بالو به عنوان یک دوست و مربی مورد اعتماد عمل می‌کند. با این‌حال، اقتباس‌های دیزنی او را به‌عنوان یک آنتاگونیست نشان می‌دهد که تلاش می‌کند موگلی را بخورد.

داستان‌های کیپلینگ[ویرایش]

کا یک مار بزرگ و قدرتمند است که بیش از ۱۰۰ سال سن دارد و هنوز در دوران اوج خود است. در «شکار کا» باقیرا و بالو از کا برای نجات موگلی کمک می گیرند، زمانی که موگلی توسط میمون ها ربوده شده و به شهر انسانی متروکه ای به نام لانه‌های سرد برده می‌شود. کا دیوار ساختمانی را که موگلی در آن زندانی است می‌شکند و از هیپنوتیزم خود برای کشیدن میمون‌ها به سمت آرواره‌های خود استفاده می‌کند.

کا نماد قدرت و خونسردی است، هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی.

اقتباس‌های دیزنی[ویرایش]

کا در انیمیشن کتاب جنگل (۱۹۶۷) توسط والت دیزنی پروداکشنز ظاهر می شود. این نسخه از کا به عنوان یک آنتاگونیست بازسازی می شود، زیرا والت دیزنی احساس می کرد که مخاطبان با یک شخصیت مار همدردی نمی کنند. صدای کا توسط استرلینگ هالووی ارائه شده‌است. کا از چشمان هیپنوتیزم کننده خود برای فرو بردن موگلی به خواب عمیق استفاده می‌کند. کا نزدیک بود موگلی را بخورد تا اینکه باقیرا در همان نزدیکی بیدار می‌شود و متوجه او می‌شود و به او سیلی می‌زند و موگلی را بیدار می‌کند. کا با هیپنوتیزم کردن بقیرا تلافی می‌کند، اگرچه موگلی کا را از درخت بیرون می‌راند.

کا بعداً در فیلم دوباره با موگلی روبرو می شود و این بار او را به سرعت هیپنوتیزم می‌کند، با استفاده از آهنگ "به من اعتماد کن" او را به خواب عمیقی فرو می‌برد، اگرچه وقتی شیرخان از راه می‌رسد و از کا می‌پرسد که آیا موگلی را دیده؟ کا موگلی را پنهان می‌کند. هرچند موگلی سرانجام از خواب بیدار شد و دوباره کا را از درخت بیرون کرد.

کا بر اساس شخصیت‌های قبلی فیلم‌های دیزنی است که به‌طور کم‌کم و ناموفق تلاش می‌کنند تا قهرمان داستان را بخورند، از جمله تمساح تیک‌تاک در پیتر پن و گرگ در فیلم شمشیر در سنگ. هالووی هنگام صداگذاری کا، صدای خش خشی به او داد، که برادران شرمن آن را در آهنگ "به من اعتماد کن" ادغام کردند.

Kaa در کتاب جنگل ۲ باز می‌گردد که اکنون توسط جیم کامینگز صداپیشگی می‌شود و نقش کوچک‌تری دارد. کا دوباره سعی می کند و نمی تواند موگلی را بخورد در حالی که او و بالو در حال آواز خواندن هستند. پس از اینکه موگلی به طور ناخواسته گلابی خاردار خود را که روی سر کا فرود می‌آورد، او با عصبانیت قسم می‌خورد که "دیگر با انسان‌ها ارتباط برقرار نخواهد کرد" تا زمانی که دوست انسانی موگلی، شانتی را کشف می‌کند. او را هیپنوتیزم می‌کند و سعی می کند او را بخورد. رانجان، برادر خوانده موگلی، کا را متوقف می‌کند و باعث می‌شود که او از صخره‌ای بیفتد. شیرخان کا را پیدا می‌کند و از او می پرسد که موگلی کجاست و کا به دروغ می گوید که موگلی به سمت باتلاق می‌رود.

کتاب جنگل ۲۰۱۶[ویرایش]

کا در کتاب جنگل (۲۰۱۶) به عنوان یک مار پیتون هندی ظاهر می‌شود. این نسخه از Kaa زن است و صداپیشگی آن بر عهده اسکارلت جوهانسون است.

همانطور که در فیلم ۱۹۶۷، کا شروری است که می‌خواهد موگلی را هیپنوتیزم کند و بخورد، اما این‌بار در حالی که موگلی هیپنوتیزم می‌شود، کا نشان می‌دهد که پس از کشتن شدن پدرش توسط شیرخان، او با یافتن باقیرا، به جنگل آمده‌است، سپس قدرت گل قرمز (آتش) را برای او توصیف می‌کند. کا سعی می کند موگلی را ببلعد، اما بالو او را کشف می‌کند و موگلی را نجات می‌دهد.

جوهانسون در مصاحبه ای کا را به عنوان «پنجره‌ای به گذشته موگلی» توصیف کرد که از داستان سرایی برای اغوا کردن و به دام انداختن موگلی استفاده می‌کند و خاطرنشان کرد که نحوه حرکت کا بسیار جذاب و تقریبا عشوه گرانه است. جوهانسون همچنین نسخه جدیدی از «به من اعتماد کن» را برای این فیلم ضبط کرد و گفت: «این آهنگ یک ملودی عجیب است. ما می خواستیم لالایی باشد، اما صدای بسیار مرموزی دارد».

ظهور[ویرایش]

جستارهای وابسته[ویرایش]

پانویس[ویرایش]

  1. مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Kaa». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی.