پیش‌نویس:باشگاه ورزشی تهران جوان

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

باشگاه تهران جوان یک مجموعه‌ی ورزشی می‌باشد که در سال ۱۳۱۸ خورشیدی توسط حسین فکری تأسیس گردید

باشگاه ورزشی تهران جوان
تاریخ بنیان‌گذاری۱۳۱۸ مؤسس---حسین فکری
تاریخ انحلالدوره‌ی اول ۱۳۴۷


دوره دوم -خروج از تیمداری اوایل دهه ۷۰
مالکحسین فکری
مدیرعاملپرویز ژافره

در دوره‌ی پهلوی اول دو سال پیش از حمله‌ی متفقین به ایران، حسین فکری در حالیکه ۱۶ سال بیشتر نداشت با کمک تعدادی از دوستانش باشگاه تهران جوان را تأسیس کرد.باشگاه ابتدا یک تیم فوتبال بود ولی با پشتکار حسین فکری به سرعت رشته‌های دیگر ورزشی هم فعالیت خود را آغاز کردند. بعد از جنگ جهانی دوم و خروج متفقین از ایران ورزش کمی جدی شد و بر همین اساس تهران جوان هم به مرور شکل جدی تری به خود می گرفت.در دهه‌ی سی و چهل خورشیدی تهران ِجوان در رشتهٔ های مختلف فعالیت خوبی داشت. تیم فوتبال تهران جوان در سال ۱۳۴۶ مقام سوم جام باشگاه‌های تهران ۱۳۴۶ را کسب کرد و به دور اول جام قهرمانی فوتبال ایران راه یافت ولی به مرحله دوم راه نیافت.

انحلال ۷ ساله باشگاه[ویرایش]

در سال ۱۳۴۷ ساواک حسین فکری را به اتهام فعالیت سیاسی بر ضد حکومت بازداشت کرد و در پی آن مجوز فعالیت باشگاه تهران جوان که به نام او بود باطل شد. در آن دوره شایعه شد که پرویز خسروانی رئیس باشگاه تاج تهران به دلیل عدم نتیجه گیری تاج مقابل تهران جوان برای حسین فکری پاپوش سیاسی درست کرد تا تهران جوان مثل شاهین تهران و دارایی منحل شود. ادعایی که صحت آن هیچ‌وقت اثبات نشد.

سال ۱۳۵۴ اجازه فعالیت تهران جوان دوباره صادر شد ولی به دلیل اتهام سیاسی مجوز به نام حسین فکری صادر نگردید از این رو پروانه به نام پرویز ژافره صادر شد. با مجوز دوباره تهران جوان، در چندین رشته اجازه فعالیت داشت.

خروج از تیمداری[ویرایش]

بعد از پیروزی انقلاب حدود یک دهه تهران جوان به فعالیت خود ادامه داد ولی به دلیل هزینه های سنگین باشگاه از تیمداری چشم پوشی کرد.

تهران جوان به غیر از فوتبال در رشته های والیبال ، بسکتبال ، وزنه برداری ، کشتی ، تنیس روی میز فعالیت داشت و تیمهای خوبی را روانه رقابتها میکرد.

باشگاه تهران جوان از تیمداری کناره گیری نمود و بعد از فوت حسین فکری ، مدیریت باشگاه اعلام کرد باشگاه را به فروش می‌رساند . خانواده حسین فکری به دادگاه شکایت کردند ولی نتیجه ای نگرفتند .[۱] پرویز ژافره با وجود تمام مسائل همچنان موقعیت ورزشی باشگاه را حفظ کرد و باشگاه در اختیار مدارس و نوجوانان و جوانان قرار می‌گیرد و تیمداری در حد نونهالان و نوجوانان انجام میشود که جای تحسین دارد.

پیوند به بیرون[ویرایش]

سلسله پهلوی

ساواک

جنگ جهانی دوم

نیروهای متفقین

پرویز خسروانی

باشگاه فوتبال شاهین تهران

باشگاه فوتبال دارایی تهران

جستارهای وابسته[ویرایش]

حسین فکری

لیگ فوتبال استان تهران

تاج تهران

منابع[ویرایش]

[۲]

[۳][۴]

  1. «65 سال ثمره عمر مرحوم استاد حسين فكري درخطر نابوديست // فرزند مرحوم فكري: يكي به فرياد ما برسد». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۰۵-۱۰-۳۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۲-۲۶.
  2. «بهترین های تاریخ تهرانجوان؛ روزگاری که تهران، جوان بود!». طرفداری. ۲۰۲۲-۰۵-۰۴. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۲-۲۳.
  3. «65 سال ثمره عمر مرحوم استاد حسين فكري درخطر نابوديست // فرزند مرحوم فكري: يكي به فرياد ما برسد». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۰۵-۱۰-۳۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۲-۲۳.
  4. «باشگاه تهران جوان». tehranjavanclubs.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۲-۲۳.

رده:باشگاه‌های ورزشی در ایران