پرش به محتوا

پیش‌نویس:امیر بشیری

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد


امیر بشیریhttps://theaterfestival.ir/%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D8%A8%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%D8%A7%D8%BA-%D8%AE%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%AA%D8%A6%D8%A7%D8%AA%D8%B1-%D9%81%D8%AC%D8%B1-37/ متولد دوم اردیبهشت 1364 در مشهد است. بشیری[۱] از ابتدای دهه 80 با بازیگری وارد عرصه تئاتر شد و از اواخر دهه 80 به عنوان کارگردان فعالیت خود را ادامه داد که جوایز متعددی را در این زمینه بدست آورده است. اکثر آثار امیر بشیری دارای رویکردی اجتماعی است و خانواده از دغدغه‌های مهم در آثار او به شما می‌آید. وی از اواسط دهه 90 به فیلم‌سازی روی آورد که حاصل آن چندین فیلم کوتاه و نیمه بلند و یک اثر مستند است.

وی تا به حال نمایش‌های: پدرانه، نجواهای شبانه، غروب بی پایان، ارض توس در طول تاریخ، از مرو تا مدینه، رادیکال 2، اجسام از آنچه در آیینه می‌بینید به شما نزدیک‌تر است!، خانواده محترم اردکانی، باغ خونی را به روی صحنه تئاتر برده است.

نمایش پدرانه بشیری بهترین نمایش از دید مخاطبین مشهدی شناخته شده است.[۲]

بشیری در نمایش‌های: عاشقستان، رادیکال 2، پدرانه، دیدار در اتاق 39، الیوت، خانواده محترم اردکانی، غروب بی پایان به ایفای نقش پرداخته است.

امیر بشیری تا به حال فیلم‌های: دعبل، شیخ بهایی، آمرلی[۳]، کوچه‌های خراسان[۴] را ساخته است. و طراحی مجموعه داستانی فیلم کوتاه «از ما مردم» را نیز برعهده داشته است.

وی سال 98 مستند باذل مشهدی را ساخته است.

امیر بشیری سال 1402 تهیه‌کنندگی[۵] و کارگردانی برنامه تلویزونی مردم دوست داشتنی را نیز بر عهده داشت.

امیر از اواسط دهه 90 تدریس در دانشگاه را آغاز کرده است. وی درس‌های بازیگری و کارگردانی تدریس می‌کند.

نمایش پدرانه[۶] امیر بشیری در سال 2012 در جشنواره بین المللی تئاتر در انگلستان شهر شفیلد به روی صحنه رفت که جوایزی[۷] را نیز بدست آورد.[۸]

نمایش رادیکال[۹] 2، نیز در جشنواره بین المللی تئاتر در فرانسه شهر پاریس به روی صحنه رفته است.

بشیری سال 1401 به عنوان دبیر بخش تله تئاتر جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت در فستیوال حضور داشت.[۱۰]وی همچنین در این سال به عنوان بازبین جشنواره تئاتر استانی استان خراسان رضوی نیز حضور داشت.[۱۱]


  1. https://farhikhtegandaily.com/page/117350/. پارامتر |عنوان= یا |title= ناموجود یا خالی (کمک)
  2. info@theater.ir (۲۰۱۱-۰۳-۰۵). «"پدرانه"؛ بهترین نمایش طرح "تئاتر برای مردم" از نظر تماشاگران مشهدی». ایران تئاتر. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۱۰-۰۵.
  3. «فیلم کوتاه «روایت آمرلی» از شبکه ۳ سیما پخش می‌شود». قدس آنلاین. ۲۰۲۰-۰۳-۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۱۰-۰۵.
  4. «تولید فیلم کوتاه تلویزیونی «کوچه‌های خراسان»». قدس آنلاین. ۲۰۲۰-۱۰-۲۹. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۱۰-۰۵.
  5. «رمضانی که با «مردم دوست‌داشتنی» گذشت/ با «ماه عسل» مقایسه نکنید». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۲۳-۰۴-۲۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۱۰-۰۵.
  6. info@theater.ir (۲۰۱۲-۰۶-۲۳). «اجرای نمایش "پدرانه" در جشنواره بین المللی تئاتر انگلستان». ایران تئاتر. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۱۰-۰۵.
  7. «موفقیت تئاتر مشهد در جشنواره بین‌المللی تئاتر انگلستان». www.hamshahrionline.ir. ۲۰۱۲-۰۷-۰۷. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۱۰-۰۵.
  8. ««پدرانه» یکی از نمایش‌های برگزیده جشنواره تئا‌تر انگلستان شد». خبرگزاری ایلنا. ۲۰۲۳-۱۰-۰۵. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۱۰-۰۵.
  9. «اجرای نمایش رادیکال ۲ در فرانسه». www.hamshahrionline.ir. ۲۰۱۴-۰۲-۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۱۰-۰۵.
  10. «چند انتصاب در جشنواره تئاتر مقاومت تا پایان شیرین عاشقانه‌ها». ایسنا. ۲۰۲۲-۰۸-۰۳. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۱۰-۰۵.
  11. «اعضاء هیات بازبینی جشنواره تئاتر خراسان رضوی مشخص شد». ایسنا. ۲۰۲۲-۱۰-۲۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۱۰-۰۵.