پسر دلفینی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پسر دلفینی
کارگردانمحمد خیراندیش
تهیه‌کنندهمحمدامین همدانی
نویسندهمحمد خیراندیش
فیلمنامه‌نویسعبدالله ملکی
محمد شکوهی
مونا شاهی
موسیقیبهزاد عبدی
علیرضا طلیسچی (خواننده)
تدوین‌گرمحمد همدانی
پویانماجلال رهبری - حامد طبسی -سعید سوداگر - امیرفروغی - جلیل افشاری -
نگاره‌آراسعید معماریان
طراح پس‌زمینهسینا حیاتی
شرکت‌های
تولید
تاریخ‌های انتشار
۲ شهریور ۱۴۰۱
مدت زمان
۹۰ دقیقه
کشورایران، ترکیه، آلمان، روسیه
زبانفارسی
هزینهٔ فیلم۱۵ میلیارد تومان
فروش گیشه۲۳٬۶۰۲٬۳۷۷٬۰۰۰ تومان در ایران
۳۲٫۶ میلیارد تومان در روسیه

پسر دلفینی یک انیمیشن سینمایی تولید سال ۱۳۹۹ محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.[۱][۲][۳][۴] سازمان اوج مدعی است که مالکیت این انیمیشن به جز حق پخش تلویزیونی را با قیمت مناسبی واگذار کرده‌است.[۴] این انیمیشن به کارگردانی و نویسندگی محمد خیراندیش و تهیه‌کنندگی محمدامین همدانی است. پسر دلفینی داستانی در ژانر فانتزی، ماجراجویی و کمدی دارد. پسر دلفینی بعد از اکران در روسیه، از ۲ شهریور ۱۴۰۱ پس از وقفه دوساله به خاطر کرونا در سینماهای ایران اکران شد. بر خلاف خبرهای پیشین که این انیمیشن تولید سازمان هنری رسانه‌ای اوج است، همدانی، تهیه‌کننده اثر «پسر دلفینی»، این پروژه را یک پروژه کاملاً شخصی با مالکیت خصوصی خواند. او گفت که هیچ نهاد و ارگانی در تولید این فیلم مشارکت نداشته‌است و تمام مراحل ساخت بر عهده استودیوی ایرانی اسکای فریم بوده‌است. این فیلم با نام سازمان اوج در جشنواره فیلم فجر ۱۳۹۹ شرکت کرد ولی از بخش رقابتی کنار گذاشته شد.[۲][۳]

خلاصه داستان[ویرایش]

هنگامی که یک هواپیما در دریا سقوط می کند، یک دلفین جوان به نام سفید و مادرش یک نوزاد انسانی پیدا می کنند و از او مراقبت می کنند. دلفین بعداً بزرگ می‌شود و بعد از اینکه متوجه می‌شود یک انسان است، برای یافتن مادرش به خشکی می‌رود. اسنوبال زندگی بی دغدغه ای در زیر امواج دارد تا این که هشت‌پا دنیای زیر آب به دست می گیرد. پسر به خشکی تبعید می شود، جایی که ناخدا مروارید مهربان او را به آنجا می برد.

شخصیت‌ها[ویرایش]

نقش صداپیشه
سفید مریم جلینی
هشتپا حامد عزیزی (مدیر دوبلاژ)
ناخدا مروارید نادر سلیمانی
بی‌بی زار ثریا قاسمی
لاک پشت جواد پزشکیان
پسر دلفینی ناهید امیریان
خرچنگ گوشه‌گیر تورج نصر

گیشه[ویرایش]

به گفته همدانی، این انیمیشن قبل از نمایش در ایران در کشور روسیه اکران عمومی شده و توانسته‌است ۱۰۰ میلیون روبل معادل ۱٬۷ میلیون دلار فروش داشته باشد و سومین رتبهٔ فروش در روسیه را به دست آورد.[۵] اما آمار سایت kinometro مبلغ ۱٫۱ میلیون دلار برای شش هفته اکران می‌باشد.[۶] بر طبق آمار سایت kinometro روسیه، این فیلم پس از شش هفته اکران، مجموعاً در روسیه و کشورهای مشترک المنافع ۱٫۱۴۳ میلیون دلار معادل ۳۲٫۶ میلیارد تومان (قیمت هر بلیت نزدیک ۳ دلار = ۸۵ هزار تومان) فروخته‌است.[۶] این فیلم در جدول فروش انیمیشن امسال روسیه تا این لحظه (۱۸ آبان ۱۴۰۱) در جایگاه یازدهم قرار دارد.[۷]

پانویس[ویرایش]

  1. خبرگزاری پانا (۲۲ دی ۱۳۹۹). ««پسر دلفینی» در راه جشنواره فجر». خبرگزاری پانا.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ خبر آنلاین (۱ بهمن ۱۳۹۹). ««پسر دلفینی» به جشنواره فیلم فجر نمی‌آید». خبرآنلاین.
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ خبرگزاری دانشجو. «پسر-دلفینی-انیمیشن-جدید-ایرانی-که-با-اکران-در-۲۷۰۰-سالن-سینما-در-خارج-از-ایران-شروع-کرد». خبرگزاری دانشجو.
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ خبرآنلاین (۲۰ تیر ۱۴۰۱). «اوج، مالکیت پسر دلفینی را واگذار کرد». خبرآنلاین.
  5. «فروش میلیون دلاری «پسر دلفینی» در روسیه/ در تدارک نسخه سریالی و ساخت عروسک هستیم | خبرگزاری صبا» (به فرانسوی). خبرگزاری صبا | آخرین اخبار فرهنگ و هنر | سینما و تلویزیون. ۲۰۲۲-۰۷-۰۵. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۷-۰۷.
  6. ۶٫۰ ۶٫۱ kinometro.ru. "پسر دلفینی". kinometro.ru (به روسی).
  7. kinometro. "لیست فروش انیمیشن در روسیه 2022". kinometro.ru (به روسی).

پیوند به بیرون[ویرایش]