پروژه نقطه‌ویرگول

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پروژهٔ نقطه‌ویرگول
هدفکاهش آمار خودکشی در دنیا
ستادگرین‌بی، ویسکانسین
رئیسایمی بلوئل

پروژه نقطه‌ویرگول - که به شکل پروژه؛ نشان داده می‌شود - یک سازمان غیرانتفاعی سلامت ذهن آمریکایی است که کار اصلی آن‌ها مبارزه با خودکشی است. این جنبش با هدف «ابراز امید و عشق به کسانی که درگیر افسردگی، خودکشی، اعتیاد و خودآزاری هستند» در سال ۲۰۱۳ میلادی بنیان‌گذاری شد.[۱] این سازمان به خاطر تشویق کردن مردم به خال‌کوبی کردن نقطه‌ویرگول بر روی بدن‌هایشان برای ایجاد هم‌بستگی بین مردمی که درگیر بیماری‌های ذهنی یا خودکشی هستند معروف و شناخته می‌شود.[۲]

تاریخچه[ویرایش]

پروژهٔ نقطه‌ویرگول در سال ۲۰۱۳ توسّط ایمی بلوئل برای احترام به پدرش که در سال ۲۰۰۳ بر اثر خودکشی درگذشت، تأسیس شد.[۳] ایمی بلوئل یک مسیحی بود.

ایمی بلوئل[ویرایش]

بلوئل در ویسکانسین زندگی می‌کرد. بعد از طلاق پدر و مادرش بلوئل که ۶ سال داشت، تصمیم گرفت که با پدر و نامادری‌اش زندگی کند. از همان زمان بلوئل متحمّل آزارهای جسمانی توسّط نامادری‌اش می‌شد. در ۸ سالگی او به یک سازمان محافظت از کودکان برده شد. بلوئل بعد از این‌که در ۱۰ ساگی مورد آزار جنسی و در ۱۳ سالگی مورد تجاوز قرار گرفت، خودآزاری را شروع کرد و تلاش کرد تا خودش را بکشد.[۴] در ۱۸ سالگی پدر بلوئل در اثر خودکشی در گذشت و بلوئل نیز متعاقباً از سرویس حمایت از کودکان خارج شد.[۵] در سال‌های اوّلیّهٔ کالج، به بلوئل دو بار تجاوز شد و یک‌بار سقط جنین انجام داد. بلوئل در ۳۰ سالگی از اعتیاد به الکل رنج می‌کشید و ۵ بار اقدام به خودکشی کرد.

بلوئل در ۲۳ مارس ۲۰۱۷ در سنّ ۳۱سالگی درگذشت؛ علّت مرگ او نیز خودکشی عنوان شد. او با شریکش دیوید در یک رابطهٔ عاطفی بود.[۶]

بررسی اجمالی[ویرایش]

پروژهٔ نقطه‌ویرگول خود را «مختص ابراز امید و عشق به کسانی که درگیر بیماری‌های ذهنی، خودکشی، اعتیاد و خودآزاری هستند» و «تشویق به جرئت، عشق و الهام‌بخشی» تعریف می‌کند. در حالی که آن‌ها خود را وقف کاهش آمار خودکشی در آمریکا و سراسر دنیا کرده‌اند، که اعضا و کارکنان این جنبش هیچ‌کدام روان‌پزشک نیستند و آموزش‌های حرفه‌ای سلامتی روان را ندیده‌اند؛ بنابراین آن‌ها توصیه می‌کنند که با خطوط اضطراری خودکشی تماس بگیرید یا به متخصّصان بهداشت روان مراجعه کنید.[۷] این جنبش، مردمانی با عقاید و مذاهب مختلف را دربر گرفته‌است.[۸][۹]

طرف‌داران[ویرایش]

خال‌کوبی پروژهٔ نقطه‌ویرگول در پشت بدن؛ در این‌جا نقطه‌ویرگول هم‌چنین نمادی از تثلیث است.

پروژه نقطه‌ویرگول بدین شکل توضیح می‌دهد که «یک نقطه‌ویرگول زمانی استفاده می‌شود که نویسنده می‌تواند جملهٔ خود را به پایان برساند ولی تصمیم می‌گیرد این کار را نکند. نویسنده شمایید و جمله هم زندگیتان است».

این جنبش در اوایل ژوئیه ۲۰۱۵ معروف شد. مردم شروع به بارگذاری عکس‌های خالکوبی نقطه‌ویرگول خود از طریق رسانه‌های اجتماعی برای حمایت از این جنبش کردند که باعث توجّه رسانه‌ها به این موضوع شد و به جریان اصلی خبرها پیوست.[۱۰]

یک کتاب با عنوان پروژهٔ نقطه‌ویرگول: داستان تو تمام نشده در ۵ سپتامبر ۲۰۱۷ منشتر شد. این کتاب ترکیبی از داستان‌ها و عکس‌های به اشتراک گذاشته شدهٔ جامعهٔ آنلاین پروژهٔ نقطه‌ویرگول است که توسّط هارپر کالینز منتشر شد.[۱۱]

پشتیبانی[ویرایش]

پروژهٔ نقطه‌ویرگول تکرار شد زمانی که سلنا گومز به مناسبت انتشار سریال ۱۳ دلیل برای این‌که روی مچ دست خود خالکوبی کرد. منطبقاً بازیگران این سریال یعنی آلیشا بو و تامی دورف‌من هم این نشان را بر روی مچ دست خود خالکوبی کردند.[۱۲]

منابع[ویرایش]

  1. McDonald, Tim (May 6, 2016). "You Are #NotAlone". The Huffington Post. Retrieved April 12, 2017.
  2. Grisham, Lori (July 9, 2015). "Semicolon tattoos raise awareness about mental illness". USA Today. Retrieved October 18, 2016.
  3. "Project Semicolon — Our Founder". projectsemicolon.org. Archived from the original on October 13, 2016. Retrieved October 18, 2016.
  4. Rollins, Mark (June 27, 2016). "Interview with Amy Bleuel, Founder of Project Semicolon, and How to Fight Depression, Addiction, Suicide, and Self-Injury". The Gospel Herald. Retrieved October 18, 2016.
  5. "Why Me God? Why My Testimony? - A Story of Hope in The Midst of Despair". projectsemicolon.org. Archived from the original on September 18, 2015. Retrieved October 18, 2016.
  6. Blair, Nolan (March 30, 2017). "Project Semicolon founder dies". WBAY-TV. Retrieved April 3, 2017.
  7. "Project Semicolon — Our History". projectsemicolon.org. Archived from the original on 9 December 2016. Retrieved October 19, 2016.
  8. Steyer, Carly (July 7, 2015). "Global Semicolon Tattoo Trend Is A Sign Of Strength Among Faithful Individuals Dealing With Mental Health Problems". HuffPost. Retrieved October 18, 2016.
  9. Reinis, Samantha (July 9, 2015). "The Moving Meaning Behind the Viral Semicolon Tattoo". The Daily Signal. Retrieved October 19, 2016.
  10. Bolton, Doug (July 4, 2015). "People all over the world are getting semicolon tattoos to draw attention to mental health". The Independent. Retrieved October 19, 2016.
  11. "Project Semicolon's verified Facebook page". Facebook. February 14, 2017. Retrieved February 18, 2017.
  12. Desantis, Rachel (April 10, 2017). "13 Reasons Why cast gets semicolon tattoos to symbolize suicide prevention". New York Daily News. Retrieved April 12, 2017.