نگین زمردی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
نگین زمردی
زاده۲ اردیبهشت ۱۳۵۲ ‏(۵۱ سال)
تهران، ایران
ژانرموسیقی معاصر، کلاسیک، سنتی ایرانی
ساز(ها)پیانو
سال‌های فعالیت۱۳۸۸ - اکنون
ناشر(ان)نشر موسیقی هرمس، نشر نوفه، مرکز موسیقی بتهوون، مؤسسهٔ فرهنگی هنری راوی آذر کیمیا، مؤسسهٔ فرهنگی-هنری ماهور، مؤسسهٔ مطبوعاتی عطایی
همکاری‌های مرتبطهوشیار خیام، پیمان یزدانیان، رامین صدیقی
تحصیلاتکارشناسی ارشد آهنگ‌سازی
جایزه(ها)مجموعه قطعات سمفونیک با عنوان «فنا» (بیست و هفتمین جشنوارهٔ بین‌المللی فجر، ۱۳۹۰[۱]
وبگاه

نگین زمردی (۲ اردیبهشت ۱۳۵۲) آهنگ‌ساز و نوازندهٔ پیانو اهل ایران است.

زندگی و حرفه[ویرایش]

نگین زمردی در سال ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. نوازندگی پیانو را از کودکی نزد استادان چون وسکی اوهانسیان و فریماه قوام‌صدری آموخت. پس از اتمام تحصیلاتش در رشتهٔ مهندسی نساجی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال ۱۳۷۵، به دلیل عشقی که به موسیقی داشت، به سراغ بحث‌های جدی‌تری در زمینهٔ آهنگ‌سازی رفت و در نهایت وارد دانشگاه هنر تهران شد و کارشناسی ارشد خود را در رشتهٔ آهنگ‌سازی در سال ۱۳۸۸ با رتبهٔ برتر دریافت کرد. او همچنین دوره‌های تخصصی تئوری و هارمونی را در کنسرواتوار موسیقی تورنتوی کانادا (RCM)[الف] گذراند و با دیدگاه‌های تازه در این زمینه آشنا شد. از آن پس، آثار مختلفی از او منتشر و در جشنواره‌ها و سالن‌های کنسرت، از جمله تالار رودکی، اجرا شد؛ از جملهٔ آن‌ها قطعهٔ «سایه» برای فلوت و پیانو در جشنوارهٔ آهنگ‌سازان معاصر تهران، کوارتت زهی «ناگهان» توسط گروه چهارنوازی ایرانیِ «چهارگان»، کوارتت زهی «کوچ» توسط «کوارتت رِسپینا»، و قطعهٔ «رقص پروانه» در شب پیانوی آهنگ‌سازان معاصر اجرا شد.[۲]

نگین زمردی علاوه بر آهنگ‌سازی، دستی در بداهه‌نوازی دارد و در جشنوارهٔ «شب‌های موسیقی فرشته» او یک شب از اجراها را به خود اختصاص داد.

از مهر ۱۳۸۹ «نشست‌های تخصصی گذر موسیقی» با هدف ارتباط پیوستهٔ نوازندگان، آهنگ‌سازان، استادان، پژوهشگران موسیقی و همچنین ارتقای سطح دانش هنرجویان در ایران به همت او راه‌اندازی شد. او حمایت مادی و معنوی این جلسات را که به صورت ماهانه در شهر کتابهای تهران و در محل آکادمی گذر موسیقی برگزار می‌شود، به عهده گرفته‌است. زمردی چند سالی در دانشگاه هنر و دانشگاه آزاد اسلامی مشغول تدریس مباحث موسیقی در سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد بود و پس از تأسیس آکادمی موسیقی گذر در سال ۱۳۹۴ مدیریت آن را بر عهده گرفت.

آثار[ویرایش]

  • کتاب موسیقی اثر من، نوشتهٔ کوین اُلسون و وین-آن رُسی، ترجمهٔ نگین زمردی، تهران: ماهور، ۱۳۹۵، دو مجلد، رحلی، شابک: ۴-۹۶-۸۰۲۶۰۴-۹۷۹[۳][۴]
  • قطعهٔ «اتم» در سال ۱۳۹۱ در آلبوم گوش پنج از مجموعه‌آثار آهنگ‌سازان معاصر، توسط انتشارات ماهریز منتشر شد.[۵]
  • در سال ۱۳۹۲ کوارتت‌های زهی او در آلبوم رؤیای گریز منتشر و در سالن ارسباران تهران توسط کوارتت زهی اروند اجرا شد.[۶][۷]
  • آثار پیانوییِ او در سال ۱۳۹۳ در آلبوم مسیر نگاهت منتشر شد و پارتیتور این قطعات در کتابی به همین نام توسط انتشارات عطایی انتشار یافت.[۸]
  • از دیگر فعالیت‌های او ترجمهٔ مجموعه کتاب‌های آموزش آهنگ‌سازی به نام موسیقی اثر من است که توسط مؤسسهٔ فرهنگی-هنری ماهور در سال ۱۳۹۴ به چاپ رسید.
  • آلبوم کاشفان فروتن فردا، از مجموعه‌آثار آهنگ‌سازان معاصر ایرانی، که به همت نشر بتهوون در سال ۱۳۹۵ انتشار یافت. کوئینتت زهی او با نام «بدرود» که در ارمنستان اجرا و ضبط شده، جزو این آلبوم منتشر شده‌است.
  • بداهه‌نوازی‌های پیانوی او همراه با سازهای سنتی، در سال ۱۳۹۶ در آلبوم سراب و حباب توسط نشر نوفه منتشر شد.[۹][۱۰]
  • آلبوم درون کوچ، که توسط نشر هرمس در سال ۱۳۹۷ منتشر شد، مجموعه‌آثار سمفونیک اوست که در استودیو رادیو و تلویزیون پراگ به رهبری باربد بیات توسط ارکستر متروپولیتن پراگ اجرا و ضبط شد.[۱۱]
  • سرپرستی و نوازندگی «آنسامبل گذر موسیقی» در چهارمین کنفرانس همکاری بین‌اللملی محک، اسفند ۱۳۹۵.
  • قطعهٔ «سراب آخر» (برای پیانو، سه‌تار و موسیقی الکترونیک) از آثار او به‌عنوان اولین ترَکِ آلبوم These are Our Friends Too انتخاب و در شهریور ۱۳۹۸ در لندن منتشر شد.

جوایز و افتخارات[ویرایش]

یادداشت‌ها[ویرایش]

  1. The Royal Conservatory of Music

منابع[ویرایش]

  1. «جشنوارهٔ موسیقی فجر کام جوان‌ها را شیرین کرد». خبرآنلاین. ۱ اسفند ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۲ نوامبر ۲۰۱۹.
  2. آروین صداقت‌کیش (۷ خرداد ۱۳۹۷). «مروری بر کنسرت «شب پیانوی آهنگ‌سازان معاصر ایرانی»؛ تفسیر غایب از اجرا». دریافت‌شده در ۲ نوامبر ۲۰۱۹.
  3. «موسیقی اثر من (معرفی کتاب)». وبگاه مؤسسهٔ ماهور. دریافت‌شده در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۹.
  4. «موسیقی اثر من (معرفی کتاب)». وبگاه مرکز موسیقی بتهوون شیراز. دریافت‌شده در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۹.
  5. «گوش ۵». وبگاه موسیقی ما. دریافت‌شده در ۲ نوامبر ۲۰۱۹.
  6. «آلبوم رؤیای گریز منتشر شد». ۲۲ تیر ۱۳۹۲. دریافت‌شده در ۲ نوامبر ۲۰۱۹.
  7. «فرهنگسرای ارسباران/ بررسی و اجرای دو اثر برای کوارتت زهی». فیس‌بوک: فرهنگسرای ارسباران. دریافت‌شده در ۱۱ دسامبر ۲۰۱۹.
  8. رضا نامجو (۴ شهریور ۱۳۹۳). «مسیر نگاهت به همت مؤسسهٔ راوی آذرکیمیا منتشر شد؛ رِپِرتواری برای تکنوازی پیانو». وبگاه موسیقی ما. دریافت‌شده در ۲ نوامبر ۲۰۱۹.
  9. آروین صداقت‌کیش (۲۷ اسفند ۱۳۹۶). «مروری بر آلبوم حباب و سراب». آمیخته به آهنگ‌سازی؛ وبگاه گفتگوی هارمونیک. دریافت‌شده در ۲ نوامبر ۲۰۱۹.
  10. آروین صداقت‌کش (۱۲ اسفند ۱۳۹۶). «آمیخته به آهنگ‌سازی؛ مروری بر آلبوم حباب و سراب». وبگاه نویز. دریافت‌شده در ۲ نوامبر ۲۰۱۹.
  11. آروین صداقت‌کیش (۱۲ آبان ۱۳۹۷). «مروی بر آلبوم درون کوچ؛ پوشیده و سربسته». وبگاه نویز. دریافت‌شده در ۱ نوامبر ۲۰۱۹.
  12. «جشنوارهٔ موسیقی فجر کام جوان‌ها را شیرین کرد». خبرآنلاین. ۱ اسفند ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۲ نوامبر ۲۰۱۹.

پیوند به بیرون[ویرایش]