منوچهر آذری

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
منوچهر آذری
آذری در ۱۳۹۱
زادهٔ۸ تیر ۱۳۲۲ ‏(۸۰ سال)
تهران، ایران
پیشهبازیگر
سال‌های فعالیت۱۳۵۴–اکنون
فرزندان۴

منوچهر آذری (زادهٔ ۸ تیر ۱۳۲۲) بازیگر ایرانی است.[۱] او دانش‌آموختهٔ هنرکدهٔ هنرهای دراماتیک فن بیان هنرپیشگی و کارگردانی است و فعالیت خود را از رادیو تلویزیون ملی ایران آغاز کرده است. او در تئاتر گروه ملی زیر نظر عباس جوانمرد، بهرام بیضایی و نصرت کریمی آموزش تئاتر و فن بیان دید.

زندگی[ویرایش]

او در سال ۱۳۴۵ از هنرکدهٔ هنرهای دراماتیک فارغ‌التحصیل شد. آذری مدتی نزد مهدی فروغ و پرویز تأییدی آموزش دید. نخستین برنامه او با حسن خیاط باشی در سال ۱۳۵۴ در رادیو بود. همچنین در برنامه شما و رادیو در کنار حمید قنبری، عزت اله مقبلی، مرتضی احمدی، تاجی احمدی و دیگران حضور پیدا کرد. پس از انقلاب او فعالیت‌های خود را ادامه داد و به واسطه برنامه بسیار محبوب صبح جمعه با شما معروفیت و محبوبیت فراوانی به دست آورد. منوچهر آذری به همراه فرهنگ مهرپرور یکی از موفق‌ترین زوج‌های هنری در عرصهٔ کمدی رادیویی را تشکیل می‌دادند. وی مدتی در دوبله نیز به افکت دادن و نیز مردی گویی فعالیت داشته که از آن جمله می‌توان به حضور در دوبله فیلم وصیت نامه دکتر مابوزه (به مدیریت دوبلاژ غلامعلی افشاریه و گویندگی در این فیلم درکنار نصراله مدقالچی، علی عمادی، غلامعلی افشاریه، پرویز ربیعی، جواد پزشکیان، عباس سعیدی و…) اشاره کرد. علاوه بر سریالها و برنامه‌های تلویزیونی که در قسمت پایین اشاره شده، در بسیاری از نمایشهای طنز تلویزیونی همچون پهلوان پنبه، ژاپنی‌ها، استاد پ.پ. پ، جنگ هفته و ۰۰۰ ایفای نقش کرده‌است.[۲]

منوچهر آذری گاهی به دلیل شباهت نام با منوچهر نوذری اشتباه گرفته می‌شود. او همچنین از اقلیت کلیمی ایران است و فعالیت‌های فرهنگی فراوانی برای جامعه کلیمیان انجام داده‌است. او چهار فرزند دارد که سه تا از آنها پزشک و یکی مترجم زبان است. او در برنامه دورهمی مورخه سوم مهرماه ۹۵ میهمان مهران مدیری بود.[۳] در سال ۱۳۹۷ از وی تجلیل شد و نیز ابوالفضل توکلی مستندی دربارهٔ او به نام «شادخوان» ساخت و از تلویزیون پخش شد.

فیلم‌شناسی[ویرایش]

سینمایی[ویرایش]

فرون آبادی‌ها من پلیس نیستم ۱۳۸۹

مجموعه تلویزیونی[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. «خاطره آذری از ضرغامی!». جهان. ۲ مرداد ۱۳۹۱. دریافت‌شده در ۱۸ مه ۲۰۲۴.
  2. http://www.iranjewish.com/essay/Essay132_28_9.htm
  3. http://www.iranjewish.com/essay/Archive_Shakhsiatha.htm
  4. مجلهٔ اطلاعات هفتگی، شمارهٔ ۱۹۱۳، صفحهٔ ۵۸، ۱۴ مهر ۱۳۵۷

پیوند به بیرون[ویرایش]