پرش به محتوا

مقیم (تقسیم اداری)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

مقیم (به انگلیسی: mukim) نوعی تقسیم اداری است که در کشورهای برونئی، اندونزی، مالزی و سنگاپور استفاده می‌شود. واژه مقیم یک واژه عاریه‌ای در زبان انگلیسی است.[۱] هرچند در اصل این واژه نیز در زبان مالایی از واژه عربی: مقیم (به معنی اقامت‌گزیده یا ساکن) عاریه گرفته شده بود. نزدیکترین ترجمه در زبان انگلیسی برای واژه مقیم (mukim)، واژه تاون‌شیپ (township) است.[۲][۳]

کاربرد[ویرایش]

برونئی

در برونئی، مقیم یک زیربخش بلافاصله از منطقه (به مالایی: daerah) است. در زبان انگلیسی، معادل واژه مقیم (mukim) کلمه تاون‌شیپ (township) است. ۳۸ مقیم در برونئی وجود دارد. هر مقیم یک ناحیه اداری است که شامل چند کامپونگ (kampung؛ واژه مالایی معادل روستا) است.

اندونزی

در اندونزی، مقیم به معنی محل اقامت یا فردی که می‌ماند، می‌باشد در صورتی که واژه pemukiman (پموکیمان) به معنی زیستگاه (a settlement) است.[۴] فقط در استان آچه، از اصطلاح مقیم به مفهوم زیربخش یک منطقه استفاده می‌گردد. یک مقیم از چند روستا تشکیل شده است.

مالزی

در مالزی طبق بند ۱۱ (c) کد ملی زمین ۱۹۶۵، یک مقیم می‌تواند هم زیر بخش یک دائره (منطقه یا شهرستان) یا زیر بخش یک ناحیه فرعی مستقل (به مالایی: daerah kecil) باشد. هرچند در پوتراجایا از واژه مقیم برای تقسیم بندی استفاده نمی شود و به جای آن، اصطلاح حوزه (به مالایی: presint) (به انگلیسی: precinct) بکار گرفته می شود. در ایالت شمالی پرلیس به خاطر مساحت کوچکش به طور مستقیم به مقیم تقسیم بندی شده و دیگر از تقسیم بندی دائره استفاده نشده است.

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. "mukim | Malay to English Translation - Oxford Dictionaries". Oxford Malay Living Dictionary (به انگلیسی). Archived from the original on February 17, 2018. Retrieved 2018-02-16.
  2. "Carian Umum". prpm.dbp.gov.my (به انگلیسی). Retrieved 2018-02-16.
  3. "Carian Umum". prpm.dbp.gov.my (به انگلیسی). Retrieved 2018-02-16.
  4. "Arti kata mukim - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online". kbbi.web.id. Retrieved 2 November 2017.