مطهره گونه‌ای

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
مطهره گونه‌ای
زادهٔ۲۲ مهر ۱۳۷۵ ‏(۲۷ سال)
ملیتایرانی
تحصیلاتدندان‌پزشکی

مطهره گونه‌ای فعال دانشجویی و دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران است.[۱][۲][۳]

دستگیری و محدودیت‌ها[ویرایش]

او از دانشجویانی بود که در جریان خیزش زن زندگی آزادی از سوی حکومت جمهوری اسلامی بازداشت شد.[۴][۵] او در اردیبهشت ۱۴۰۲ و در حالی که دانشجوی ترم آخر دکترای دندان‌پزشکی بود، بنا بر حکم بدوی شورای انضباطی دانشگاه به اتهام «ایجاد بلوا و آشوب در دانشکده» به اخراج از دانشگاه و محرومیت از تحصیل در دانشگاه‌ها به مدت پنج‌سال محکوم شد.[۶][۷][۸][۹][۱۰][۱۱] این حکم در شورای تجدیدنظر کمیته انضباطی به تغییر محل تحصیل و تبعید به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تبدیل شد.[۱۲][۱۳][۱۴]

او در روز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ و چند روز پس از حضور در یک تحصن در اعتراض به صدور حکم اعدام علیه توماج صالحی برای دومین بار بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد.[۳][۱۵] او در تاریخ ۱۶ اردیبهشت به‌قید وثیقه آزاد شد.[۱۶]

منابع[ویرایش]

  1. «متن سخنان صریح دو عضو انجمن تهران در دیدار با محسنی اژه‌ای | پایگاه خبری تحلیلی انصاف نیوز». انصاف نیوز. ۲۰۲۱-۱۲-۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  2. «مطهره گونه‌ای، فعال دانشجویی: آقای خامنه‌ای، دست از فریب دادن مردم بردارید». ایران اینترنشنال. ۲۰۲۴-۰۵-۰۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ «مطهره گونه‌ای بازداشت شد». www.khabaronline.ir. ۲۰۲۴-۰۵-۰۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  4. «چهار دانشجوی دیگر طی روزهای ۲۸ شهریور تا ۴ مهر بازداشت شدند». www.radiozamaneh.com. ۲۰۲۲-۰۹-۲۷. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  5. «درخواست اعضای هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی تهران برای آزادی مطهره گونه ای». دندانه. ۶ مهر ۱۴۰۱. دریافت‌شده در مه ۲, ۲۰۲۴.
  6. «مطهره گونه‌ای به "اخراج از دانشگاه و محرومیت از تحصیل در دانشگاه‌ها به مدت پنج‌سال" محکوم شد». شرق. ۲۰۲۴-۰۵-۰۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  7. admin (۲۰۲۳-۰۵-۱۲). «اعتراض بیش از ۳۰۰ دندانپزشک به حکم اخراج خانم مطهره گونه‌ای». پایگاه اطلاع‌رسانی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  8. «اخراج و ۵ سال محرومیت از تحصیل برای دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه تهران». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  9. شادی مکی (۱۶ خرداد ۱۴۰۲). «اعتراض دانشجو ممنوع؟». هم‌میهن. دریافت‌شده در مه ۲, ۲۰۲۴.
  10. «تبعید تحصیلی؛ مجازات کنشگری دانشجویی». شرق. ۲۰۲۴-۰۵-۰۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  11. زهرا جعفرزاده (۲۰ آذر ۱۴۰۲). «دادگاه‌های دانشگاهی». هم‌میهن. دریافت‌شده در مه ۲, ۲۰۲۴.
  12. «برگزاری زودهنگام سالگرد کیان پیرفلک «تحت شدیدترین فشارهای امنیتی» - BBC Persian». BBC News فارسی. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  13. رادیوفردا (۲۰۲۳-۱۱-۱۱). «اعتراض بیش از صد فعال دانشجویی به «سرکوب زنجیره‌ای دانشجویان و دانشگاهیان»». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۱.
  14. «ناامید از ماندن». هم‌میهن. ۲۰۲۴-۰۵-۰۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۰۲.
  15. «مطهره گونه‌ای، دانشجوی تبعیدی، به بند زنان زندان اوین منتقل شد». ایران‌وایر. ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳. دریافت‌شده در مه ۲, ۲۰۲۴.
  16. ««مطهره گونه‌ای» آزاد شد». شرق. ۲۰۲۴-۰۵-۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۱۰.