خانه خلوت

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
خانهٔ خلوت
کارگردانمهدی صباغ‌زاده
تهیه‌کنندهمهدی صباغ‌زاده
مهوش جزایری
حسین پورحسین
خسرو خسروی
نویسندهحسن قلی‌زاده
اصغر عبداللهی
بازیگرانعزت‌الله انتظامی
نیکو خردمند
فاطمه گودرزی
جهانگیر فروهر
رضا رویگری
موسیقیمحمدرضا علیقلی
فیلم‌بردارعلیرضا زرین‌دست
تدوین‌گرمهدی صباغ‌زاده
تاریخ‌های انتشار
۱۳۷۰
مدت زمان
۱۰۳ دقیقه
کشورایران
زبانفارسی

خانه خلوت فیلمی ایرانی محصول ۱۳۷۰ به کارگردانی مهدی صباغ‌زاده و نویسندگی حسن قلی زاده و اصغر عبداللهی است. عزت‌الله انتظامی، نیکو خردمند، فاطمه گودرزی، جهانگیر فروهر و رضا رویگری ایفاگر نقش‌های اصلی فیلم‌اند. این فیلم در دهمین دوره جشنواره فیلم فجر در چندین رشته نامزد دریافت جایزه شده بوده و سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و لوح تقدیر بهترین بازیگر نقش اول و دوم مرد را از آن خود ساخت. همچنین این فیلم جایزهٔ بهترین فیلمبرداری را از جشنواره فیلم حراره دریافت کرده است.

خلاصه داستان[ویرایش]

جلال سعیدی که در گذشته پاورقی‌نویس مطبوعات بوده‌است، حاضر نیست خود را با شیوهٔ جدید نوشتاری آن‌ها تطبیق دهد و دچار مشکل می‌شود. اصرارهای همسرش و نویسندهٔ جوانی که پیش از این شاگردش بوده نیز راه به جایی نمی‌برد و او دست از نوشتن برای مطبوعات می‌کشد. تکیه‌گاه آن‌ها در این زمان تنها پس‌اندازشان است که آن نیز پس از مدتی به انتها می‌رسد و سر و کلهٔ سمسار محله و همسایهٔ بساز و بفروششان که چشم به تصاحب خانهٔ بزرگ و اشیای قدیمی آن‌ها دارند پیدا می‌شود. درخواست‌های فرزندان خارج‌نشین جلال از پدر پیرشان که هنوز وبال گردنش می‌باشند نیز بر مشکلات آن‌ها بیشتر می‌افزاید. در این میان نرگس، زن جوانی از بستگان آن‌ها که شوهرش در جنگ مفقودالاثر شده، تنها کسی است که با گوش سپاردن مشتاقانه به نوشته‌های جلال، به او شور و امید می‌بخشد. اما با آب گرفتگی زیرزمین خانه بر اثر خرابی شیر آب و نابود شدن بخش زیادی از کتاب‌ها، مجلات و دست نوشته‌های قدیمی امیر جلال‌الدین، او دچار افسردگی می‌شود. نرگس و شاگرد سابق جلال برای کمک به او می‌آیند و در همین زمان، شوهر نرگس نیز که جانباز شده‌است از اسارت به میهن بازمی‌گردد.

بازیگران[ویرایش]

جوایز[ویرایش]

مراسم تاریخ بخش نامزد جایزه نتیجه منبع
جشنواره فیلم فجر ۲۲ بهمن ۱۳۷۰ بهترین فیلمنامه اصغر عبداللهی و حسن قلی‌زاده سیمرغ بلورین برنده [۱]
بهترین بازیگر نقش اول مرد عزت‌الله انتظامی لوح تقدیر
بهترین بازیگر نقش دوم مرد جهانگیر فروهر لوح تقدیر
بهترین کارگردانی مهدی صباغ‌زاده نامزدشده
بهترین بازیگر نقش دوم زن فاطمه گودرزی نامزدشده
بهترین چهره‌پردازی عبدالله اسکندری نامزدشده
بهترین فیلمبرداری علیرضا زرین‌دست نامزدشده
جشنواره بین‌المللی فیلم حراره ۱۳۷۲ تندیس برنده

منابع[ویرایش]

  1. «.: Iranian Movie DataBase جوايز اهدا شده در جشنواره بين المللي فيلم فجر ـ دوره دهم :». sourehcinema.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۴-۰۵-۱۵.

پیوند به بیرون[ویرایش]