جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران
بنیان‌گذاری۱۳۸۳
وضعیت حقوقیجامعه علمی
ستادتهران، ایران

جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران نهادی است غیردولتی که متخصصان علوم پایه پزشکی را گرد هم آورده و هم راستای انجمن‌های علمی در این زمینه گام برمی‌دارد که از اوایل سال ۱۳۸۱، با حضور و مشارکت بیش از ده انجمن علمی علوم پایه پزشکی و آزمایشگاهی کشور ایده تأسیس آن مطرح شد و پس از برگزاری جلسات متعدد بحث و تبادل‌نظر، اساسنامه جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران، تهیه و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال گردید. پس از تصویب اساسنامه، در سال ۱۳۸۳ جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران تشکیل شد.[۲][۳][۴] همچنین یکی از وظایف و برنامه‌های مهم جامعه، بازیابی جایگاه ویژه آزمایشگاهیان در هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی است.[۵] هر ساله به همت جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران و دیگر مراجع کنگره‌های بین‌المللی آزمایشگاه برگزار می‌شود.[۶]

اهداف جامعه[ویرایش]

این جامعه فعالیت‌های وسیعی در خصوص دانشجویان و شناسایی دانشجویان برگزیده و قدردانی از زحمات و تلاش آنان دارد.[۷] و فعالیت گسترده‌ای را در خصوص مسائل صنفی آزمایشگاهیان انجام داده‌است.[۸][۹][۱۰][۱۱][۱۲]

  • ایجاد ارتباط علمی، فنی، تحقیقاتی، آموزشی و تبادل نظر بین محققان، متخصصان و سایر کارشناسان مرتبط.
  • همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و سایر مراکز و نهادهای مرتبط.
  • پیگیری و دفاع از حقوق آزمایشگاهیان و تلاش جهت اعتلای نقش آن‌ها در جامعه پزشکی
  • طرح و پیشنهاد معیارهای ارائه خدمات آزمایشگاهی و برنامه‌ریزی برای تضمین و ارتقاء کیفیت خدمات در راستای استانداردهای علمی بین‌المللی.
  • ایجاد زمینه‌های همکاری و هماهنگی لازم بین متخصصین رشته‌های مختلف آزمایشگاهی و سایر همکاران حرفه پزشکی و عدم مداخله در منازعات صنفی آزمایشگاهی.
  • تهیه، تدوین و انتشار علمی و تحقیقاتی
  • برنامه‌ریزی و برگزاری دوره‌های آموزشی و همایش‌های علمی مشترک
  • تهیه و پیشنهاد طرحهای تحقیقاتی مشترک
  • برقراری ارتباط با مراجع علمی- تحقیقاتی جهان[۳]

همکاران جامعه[ویرایش]

برای تأسیس جامعه انجمن‌های علمی علوم پایه پزشکی و آزمایشگاهی کشور مشارکت داشته‌اند که به قرار زیر می‌باشد:[۱۳]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. «مصاحبه با آقای دکتر محمد وجگانی» (PDF). فصلنامه پزشکی شخصی. بایگانی‌شده از اصلی (PDF) در ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۲۳ اوت ۲۰۱۷.
  2. «آمار رو به رشد سرطان خون در کشور». خبرگزاری اایلنا -خبرگزاری کار ایران. ۱۳۹۱-۱۰-۲۰.
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ «دربارهٔ جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران». جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران. دریافت‌شده در ۲۵ مرداد ۱۳۹۰.
  4. «گزارشی از پنجمین کنگره بین‌المللی آزمایشگاه و بالین». انجمن میکروب‌شناسی ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱۴/۱۲/۱۳۹۱. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  5. «قهر جامعه پزشکی با بزرگترین سازمان صنفی پزشکان». ممتازنیوز. ۲ اسفند ۱۳۹۱.
  6. «پنجمین کنگره بین‌المللی آزمایشگاه و بالین اختلالات خونی آغاز بکار کرد». روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران. ۲۶ دی ۱۳۹۱. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ فوریه ۲۰۱۳.
  7. «عوارض ریزگردها در کنگره بین‌المللی آزمایشگاهیان بررسی می‌شود». پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی ایران پرتو. ۱۳۹۱-۱۰-۰۵.[پیوند مرده]
  8. «بدهی ۷ ماهه بیمه‌ها به آزمایشگاه‌های تهران». خبرگزاری برنا نیوز. ۹۱/۱۰/۱۰. بایگانی‌شده از اصلی در ۷ مارس ۲۰۱۳. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  9. «افزایش قیمت تمام شده خدمات از سوی آزمایشگاه‌ها غیرقانونی است». سلامت نیوز. ۲۴ دی ۱۳۹۱. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ آوریل ۲۰۱۳.
  10. «رشته علوم آزمایشگاهی یکی از رشته‌های مظلوم در آموزش پزشکی کشور است». خبرگزاری ایسنا. ۲۶ دی ۱۳۹۱. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۱۶.
  11. «پیام رئیس جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران». مجله علوم آزمایشگاهی ایران. ۹۱/۱۲/۱۴. بایگانی‌شده از اصلی در ۹ فوریه ۲۰۱۳. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  12. «اولین جشنواره دانشجویی آزمایشگاه و بالین برگزار می‌شود». خبرگزاری آنا. ۲۴ دی ۱۳۹۱. بایگانی‌شده از اصلی در ۷ مارس ۲۰۱۳.
  13. «اساسنامه جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران». جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران. ۲۵ مرداد ۱۳۹۰.

پیوند به بیرون[ویرایش]