ایوان انتظار

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
ایوان انتظار

مجموعه ایوان انتظار (IvanEntezar) نام سازه معماری است که زیر سطح زمین در میدان ولیعصر تهران احداث شده‌است. این بنا (جهت تسهیل عبور و مرور، استفاده از محیط شهری و خطوط مترو ساخته شده) در حدود ۴۳ هزار متر مربع زیربنا وکمی بیش از ۳۰۰۰ متر مربع مساحت فرهنگی با تعداد ۳۶ ستون استوانه‌ای به قطر ۶۵ متر ساخته شده‌است و فضای باز ایوان دارای دو مناره با ۵۰ متر قطر می‌باشد.

فضای ایوان انتظار در ۷ طبقه در زیر زمین بنا شده‌است و سطح صفر را به سطح منفی ۳۰ وصل می‌کند.

معماری این بنا سادگی، بی‌تکلفی و در عین حال خلوص و زیبایی را القاء می‌کند که این ویژگی‌ها توسط طراح این سازه برای القاء مفهوم انتظار و میدانی که با نام حضرت ولیعصر نامگذاری شده در نظر گرفته شده‌است.

بخش فرهنگی ایوان انتظار کارکرد فرهنگی داشته و برای برگزاری انواع نمایشگاه و مراسم مرتبط با فرهنگ انتظار می‌باشد.

ساخت ایوان انتظار از اوایل مهر سال ۹۴ آغاز شد و برای ساخت این پروژه ۱۷۰ هزار متر مکعب خاک برداری انجام شد و بیش از ۱۰ هزار تن میل‌گرد، ۶۶ هزار متر مکعب بتون‌ریزی و ۹۰ هزار متر مربع قالب بکار رفته‌است. این سازه دارای ۴۵ دستگاه پله برقی می‌باشد.

فضای ارتباطی دسترسی شهروندان را از میدان ولیعصر به خط ۳ مترو که بزرگراه آزادگان در جنوب غرب تهران به شهرک قائم در شمال شرق شهر متصل می‌کند امکان‌پذیر ساخته‌است، اولین کارکرد که دسترسی همزمان به خط ۶ مترو (محدوده حرم حضرت عبدالعظیم در جنوب تهران را به محله کوهسار در شمال غرب شهر متصل می‌کند) و دومین کارکرد انجام فعالیت‌های فرهنگی[۱] در این مجموعه است.

تصاویر ایوان انتظار را می‌توانید اینجا ببینید.[۲]

منابع[ویرایش]

  1. https://ivanentezar.ir/ایوان-انتظار-میدان-ولی-عصر-تهران[پیوند مرده]
  2. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۳۱ ژوئیه ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۲۴ ژوئیه ۲۰۱۷.