حسین ساجدی‌نیا

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از حسین ساجدی نیا)

حسین ساجدی‌نیا
زاده۱۳۴۱ (۶۲ ساله)
اصفهان، ایران
وفاداریایران
شاخه نظامیکمیته انقلاب اسلامی
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
فرماندهی انتظامی
درجهسرتیپ پاسدار
فرماندهیپلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ
فرماندهی انتظامی تهران بزرگ

حسین ساجدی‌نیا (زاده ۱۳۴۱ اصفهان) سرتیپ پاسدار فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است، که هم‌اکنون به‌عنوان معاون عملیات فرماندهی انتظامی فعالیت می‌کند.[۱] وی فعالیت نظامی را از کمیته انقلاب اسلامی آغاز کرد و در خلال جنگ ایران و عراق از اعضای سپاه پاسداران بود.

ساجدی‌نیا از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵ رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ بود، از ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷ به‌عنوان جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ فعالیت می‌کرد و در فاصله سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶ فرماندهی انتظامی تهران بزرگ را برعهده داشت.[۲] ۱۳ آوریل ۲۰۱۱ اتحادیه اروپا، وی را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشته، تحریم کرد.[۳] وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنج‌شنبه ۶ اکتبر ۲۰۲۲، وی را به‌دلیل دست داشتن در سرکوب اعتراضات ایران تحریم کرد.[۴][۵]

زندگی‌نامه[ویرایش]

ساجدی‌نیا در سال ۱۳۴۱ در شهر اصفهان زاده شد. پس از وقوع انقلاب در سازمان بسیج، سپس در کمیته‌های انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران اصفهان عضو شد. در طول جنگ ایران و عراق به جبهه‌ها رفت و در دهه ۱۳۷۰ به تهران نقل مکان کرد و معاون هماهنگ‌کننده مرتضی طلائی، فرمانده انتظامی تهران شد. از اقدامات او در این پست، ساماندهی و تقویت هماهنگی کلانتری‌ها با سپاه، بسیج و وزارت اطلاعات، راه‌اندازی و پایه‌گذاری یگان ویژه نیروی انتظامی و تأسیس تیپ پلیس پیشگیری در نیروی انتظامی بود. سپس به فرماندهی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ رسید. در دوره او نرخ جریمهٔ خودروها شدیداً زیاد شد. پس از انتصاب احمدرضا رادان به فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ ساجدی‌نیا جانشین او شد و این دو مدیریت طرح‌هایی چون ارتقای امنیت اجتماعی، جمع‌آوری دیش‌های ماهواره، برخورد با بوتیک‌ها و دستگیری «اراذل و اوباش» را مدیریت کردند. پس از بازنشستگی عزیزالله رجب‌زاده، حسین ساجدی‌نیا در اسفند ماه ۱۳۸۸ فرمانده انتظامی تهران بزرگ شد و در مرداد ماه ۱۳۹۶ به عنوان معاون عملیات ناجا منصوب شد. سرتیپ دوم پاسدار حسین رحیمی جانشین وی در فرماندهی انتظامی تهران بزرگ (فاتب) شد.

نقض حقوق بشر و تحریم‌ها[ویرایش]

اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ (۱۳ آوریل ۲۰۱۱)، ۳۲ مقام ایرانی از جمله حسین ساجدی‌نیا را به دلیل نقض حقوق بشر و نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشته‌اند، از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. کلیه دارایی‌های این مقامات نیز در اروپا توقیف خواهد شد.[۶] بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا حسین ساجدی‌نیا به عنوان رئیس پلیس تهران و جانشین سابق فرمانده انتظامی ایران مسئول عملیات پلیس و هماهنگی با وزارت کشور در سازماندهی سرکوب معترضان در جریان اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در تهران بوده‌است.[۷][۳]

روز پنج‌شنبه ۶ اکتبر ۲۰۲۲ وزارت خزانه‌داری آمریکا، حسین ساجدی‌نیا را به همراه ۶ مقام ارشد جمهوری اسلامی به‌دلیل قطع دسترسی به اینترنت و دست داشتن در سرکوب اعتراضات ایران تحریم کرد.[۴][۵]

منابع[ویرایش]

  1. http://www.isna.ir/news/96051609816/ساجدی-نیا-معاون-عملیات-ناجا-شد
  2. علت حضور یگان ویژه درخیابان‌های پایتخت تمرین مقابله باتهدیدات است
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ «تحریم به‌خاطر «نقض حقوق بشر» – DW – ۱۳۹۰/۱/۲۶». dw.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۱۰-۰۸.
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ «آمریکا مقامات امنیتی و وزیران ارتباطات و کشور ایران را به‌دلیل سرکوب اعتراضات تحریم کرد». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۱۰-۰۷.
  5. ۵٫۰ ۵٫۱ «آمریکا ۷ مقام ارشد جمهوری اسلامی را در رابطه با «سرکوب اعتراضات ایران» تحریم کرد». صدای آمریکا. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۱۰-۰۷.
  6. «تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا علیه مقامات ایرانی» (PDF). عدالت برای ایران. ۲۳ فروردین ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۲ مرداد ۱۳۹۴.
  7. «پرونده ناقض حقوق بشر: حسین ساجدی‌نیا». عدالت برای ایران. ۱۰ شهریور ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۳۱ تیر ۱۳۹۴.
مناصب نظامی
پیشین:
حسین بیژنی
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ
۱۳۸۵–۱۳۸۳
پسین:
حمیدرضا هاشمی
پیشین:
ناصر شعبانی
جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ
۱۳۸۷–۱۳۸۵
بدون متصدی
تصدی بعدی توسط:
محمدرضا علی‌پور
پیشین:
اسکندر مؤمنی
معاون عملیات نیروی انتظامی
۱۳۸۸–۱۳۸۷
اکنون–۱۳۹۶
پسین:
قاسم رضایی
پیشین:
سید ابوالحسن بتولی
در حال تصدی
پیشین:
عزیزالله رجب‌زاده
فرمانده انتظامی تهران بزرگ
۱۳۹۶–۱۳۸۸
پسین:
حسین رحیمی